Ο Μάνος Μπόγδοςήταν  αθλητής της ξιφασκίας με αμαξίδιο από το 2003 και αγωνιζόταν  στην Σπάθη και το Ξίφος Μονομαχίας στην’ κατηγορία Β.

Έχει αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004, του Πεκίνου 2008 και του Λονδίνου 2012. Έχει επίσης λάβει μέρος σε πολυάριθμες Παγκόσμιες και Πανευρωπαϊκές διοργανώσεις έχοντας κατακτήσει πολλά μετάλλια και καλές θέσεις κατάταξης σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο.

Αναλυτικότερα οι διακρίσεις του έχουν ως εξής:

Έχει κερδίσει το Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ινδία (2009), το Αργυρό μετάλλιο στη Σπάθη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μόντρεαλ το 2009, το Χάλκινο μετάλλιο στο Ξίφος Μονομαχίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μόντρεαλ το 2009 και το Χάλκινο μετάλλιο στη Σπάθη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Λονάτο το 2009.

Ο Μάνος Μπόγδος είναι πτυχιούχος της Ιατρική Σχολής Αθηνών, και ειδικευμένος νευρολόγος. Η βαθμολογία του τον ανέδειξε πρώτο τωνπρώτων ανάμεσα στους υποψηφίους των εισαγωγικών εξετάσεων του 2001.Είναι μέλος του ΔΣ της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας και μέλος της Ιατρικής Επιτροπής της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής.