Η Δήμητρα Κοροκίδα είναι αθλήτρια με αναπηρία η οποία ασχολείται σε επίπεδο πρωταθλητισμού με το ParaBadminton και τοΤέννις με αμαξίδιο. Το 2005 ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα της προκάλεσε σοβαρή κάκωση στο νωτιαίο μυελό με αποτέλεσμα να μείνει παραπληγική. Πριν το ατύχημα ήταν αθλήτρια του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ και άλλων τριών κορεάτικων πολεμικών τεχνών με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε πανευρωπαϊκά και διεθνή πρωταθλήματα. Επί επτά συνεχόμενα έτη (1999-2005), μάλιστα, αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος στα Πούμσε, δηλ. το τεχνικό κομμάτι του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ.

Οι μεγαλύτερες διακρίσεις που έχει σημειώσει από το 2010 και μετά στα Παραολυμπιακά αθλήματα και συγκεκριμένα στον στίβο είναι:

α) η κατάκτηση του Ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ το 2013 στη Λυών στον ακοντισμό με επίδοση που αποτέλεσε ευρωπαϊκό ρεκόρ στη κατηγορία της,

β) η κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ το 2015στη Ντόχα στη σφαιροβολία,

γ) η κατάκτηση του Ασημένιου μεταλλίου στη σφαιροβολία και του Χάλκινου στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ το 2016 στο Γκροσέτο και

δ) η κατάκτηση του Χάλκινου μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στη σφαιροβολία. 

Το 2015και 2016 αναδείχθηκε «Καλύτερη Αθλήτρια με Αναπηρία» στην ψηφοφορία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Φίλων Κλασικού Αθλητισμού ως «Καλύτερη Αθλήτρια με αναπηρία στο Στίβο».

Από το 2017 όπου και ξεκίνησε να ασχολείται με το ParaBadminton, έχει λάβει μέρος σε πολλούς διεθνείς αγώνες στο εξωτερικό, αντιπροσώπευσε τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2018 στη Γαλλία και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2019 στην Ελβετία, όπου και αποτέλεσε την πρώτη ελληνική συμμετοχή σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση για το ParaBadminton.

Η Δήμητρα εκτός από μια σπουδαία αθλήτρια είναι ένας δραστήριος άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα και έντονο το αίσθημα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Είναι ιδρύτρια και προπονήτρια του Α.Σ.Πολεμικών Τεχνών ΣΑΤΖΑ στο Χαλάνδρι Αττικής,  πρόσκοπος στο 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέληςκαι Πρέσβειρα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».